Protetiikka ja hammasproteesit Järvenpäässä

Protettiikka tarkoittaa menetetyn hampaan korvaamista erilaisten hammasproteesien avulla. Nykyaikaisen hammasprotetiikan keinoin hammasrivistön korjaaminen onnistuu varsin sujuvasti. Kehittyneen protetiikan avulla voidaan tehdä uusi hammas minkä tahansa puuttuvan hampaan tilalle. Järvenpään Hammaslääkärikeskuksessa työskentelee hammaslääkäreitä, joilla on pitkä kokemus hampaiden korvaamisesta erilaisin hammaslaminaatein ja -kruunuin.

Hammaslaminaatit ja hammaskruunut 

Mikäli hammas on vahingoittunut ja kaipaa korjausta, voidaan vanhaan hampaaseen kiinnittää hammaskruunu tai -laminaatti. Laminaatti, eli posliinipinnoite suojaa ja vahvistaa omaa hammasta. Sen avulla voidaan korjata hampaan asentoa, värivirheitä, muotoa tai lohkeamia ja luoda yhtenäinen hammasrivistö. Hammaskruunua käytetään usein korvaamaan hampaan näkyvää kruunuosaa ja se kiinnitetään pilariksi hiottuun omaan juureen.

Mikäli hammas puuttuu kokonaan, voidaan se korvata hammasimplantilla.

Hammasproteesien asentaminen

Menetettyjä tai puuttuvia hampaita voidaan korvata implanttihoidoilla, kiinteillä hammassilloilla sekä irrotettavilla osa- tai kokoproteeseilla. Proteettiset työt tehdään aina yhdessä hammaslaboratorion ammattilaisten kanssa, näin varmistetaan mahdollisimman hyvä ja esteettinen lopputulos.

Miten pidät kiinteät rakenteet tai irrotettavan proteesin kunnossa?

Kiinteitä proteettisia ratkaisuja hoidetaan kuten omaa hampaistoa, harjaamalla ja puhdistamalla hammasvälit. Irtoproteesia huolletaan myös huolellisella puhdistuksella, joka ehkäisee ientulehdusta ja viereisten hampaiden reikiintymistä. Irtoproteesien puhdistukseen on olemassa erityisiä proteesiharjoja ja irrotettaville proteeseille tarkoitettuja desinfiointiaineita. Säännölliset tarkastuskäynnit ovat tärkeä osa erilaisilla proteettisilla ratkaisuilla täydennetyn hammasrivistön hoitoa.

Hoidata hymysi kuntoon kokeneella ammattilaisella – varaa aika!

Erilaiset hammasproteesit mahdollistavat suun normaalit toiminnot kuten puhuminen ja syöminen menetettyjen hampaiden jälkeen. Proteesien avulla saavutetaan usein myös esteettisempi hymy, jolloin sosiaaliset tilanteen voivat tuntua mielekkäämmiltä. Varaa aikasi Järvenpään Hammaslääkärikeskukseen, mikäli haluat selvittää auttaisiko sinulle räätälöity hammasproteesi palauttamaan hymyn huulillesi. Ammattilaisemme auttavat mielellään suosittelemalla sinulle parhaiten soveltuvaa hoitotekniikkaa!

Kysyttävää? Voit tiedustella palveluistamme lomakkeen kautta. Ajanvaraus onnistuu parhaiten soittamalla.

Varaa aika Sibeliuksenkadulla sijaitsevaan hammashoitolaamme – soita numeroon: 09 279 7660